MZ TS 250/1 - Tamás Norbert

Sziasztok!


Az első motor, amivel motorozni tanultam (jogsi nélkül), egy Simson ?51-es volt.

Most egy MZ TS 250/1-es motorkerékpárom van.1978-as gyártmányú.
Körülbelül 3 éve húzgálom a gázt rajta és a "tanulás" időszaknak elég jól megfelel.
Kerekítve 20 LE, ez szerintem tökéletesen megfelel arra a célra, hogy megtanuljuk a "kis"-nagymotorok használatát, szokjuk a közlekedési formákat, manőverezést,
stb...(Ezt úgy értem, hogy nem csak minket előznek, hanem mi is tudunk előzni) Ez felemelő érzés.Eleinte nem igazán szerettem, mert öreg és undivatos meg ilyenek.
Aztán mikor a motorosok sorra intettek és köszöntek az úton a szívem megdobbant és "szerelmes" lettem a motoromba és a motorozásba. Ekkor kezdtem el foglalkozni a motor külsejével, hogy lehetőleg mindig tiszta legyen, motorikusan is minden rendben legyen és ha valami probléma adódnak egyből kijavítsam. Szóval a sorsa elkezdet érdekelni. Azóta sem érdekel, hogy esik vagy fúj, én felülök a 29 éves kétkerekűmre és teszem bele a km-ket?
Néha azért vannak problémák is, de ez a korral és a gyártmánnyal jár. Ezt folyamatos érdeklődés, próbálgatás és utána nézéssel könnyedén kiküszöbölhetővé válik.
Én is már kétszer toltam Nyírbátorból (ide udvarolok 4 éve), Nagykállóba (itt lakom 21 éve),
szóval már megtapasztaltam ezeket a negatív tulajdonságokat is. De nincs az a probléma ami elvenné a kedvem attól, hogy TS 250/1-el motorozzam!Mivel diák vagyok a fenntartása is pont megfelel. Nem eget rengető összeg.
Fogyasztása főként a hajtásmódtól függ, de ha nem rángatom folyamatosan, akkor (most) 4-4,5 L/100.
Szerintem ez még egész jó.
A kötelező dolgok (biztosítás, műszaki vizsga,stb.) is elég alacsony összegből meg van.Első motornak tökéletesen megfelel. Aztán ráfordítástól függően, később egy fiatalabb motorom is lesz remélem, addig a "kis" TS-sel gurulgatok.Műszaki adatok:1 henger, 2 ütem, léghűtés, 5 sebességes váltó, végsebesség 130km/h, 130kg üres tömeg, királykék szín. Kép később!Elérhetőség:


Tamás Norbert

shadowcorporation_kukac_vipmail.hu