Talmácsi világbajnok! Gratulálunk!

Élete legnagyobb sikerét érte el, történelmet írt Talmácsi Gábor a gyorsasági motoros világbajnokság zárófutamán Valenciában. Rosszul rajtolt, de egy kör alatt a negyedik helyről ismét az élre került, miután tökéletesen előzött. Csapattársa, egyben legnagyobb ellenfele, Hector Faubel utolérte, többször is meg is előzte, hatalmas csatát vívtak, többször a motorjuk is összeért. Az utolsó métereken átadta az első helyet, de a pontversenybeli első helyét nem fenyegette veszély. Faubelt nem tartotta túl korrektnek.

A gyorsasági motoros világbajnokság két géposztályában már bajnokot avattak, csak a legkisebbeknél, a nyolcadlitereseknél nem volt meg a zárófutam előtt az idei legjobb. A végső sikerre a legnagyobb esélye a pontversenyben tíz ponttal vezető Talmácsi Gábornak volt, még akkor is, ha legnagyobb üldözője, Hector Faubel hazai pályán versenyzett is.

Talmácsi a pénteki edzésen a második helyen végzett, Faubel akkor tizennégy századdal gyorsabb volt, szombaton viszont a spanyol nem tudott javítani eredményén, nem úgy, mint a magyar, aki lefaragott eredményéből, és megdöntötte a pályarekordot.

Az Aspar csapat fair viszonyokat ígért, és ezt nemcsak szimpatikus szövegnek szánták, hanem az edzések ezt igazolták. A vasárnapi bemelegítésen is négy tizeddel volt gyorsabb Faubelnél Talmácsi.

Forrás: Index.hu