Sziasztok!

A motoros szezon közeledtének csalhatatlan jele, hogy a napsütéses napokon, dacolva a hideggel, fel-felébresztjük a téli álmot alvó motorjainkat. Először csak beindítjuk a garázsban, hogy felmelegedjen. De mivelhogy, bebüdösített a kipufogógáz, kitoljuk az udvarra. Ha már az udvaron van a motor, visszamegyek a sisakért, hogy az utcán is guruljak egyet. Tetszik a dolog de nagyon hideg van. Újra bemegyek és magamra szedem a ruházatot és a maszkot. De ha már így beöltöztem, elgurulok a szomszéd városba a haverokhoz, eszünk egy valamit és dumálunk egy jót.

Így volt ez néhány évvel ezelőtt is február 17-én. Mentünk vagy 100 km-t, de egy előzés közben megtörtént a baj. Az autós nem nézett hátra és befordult balra. Az ütközést nem tudtam kivédeni a keskeny utcán. Nyolc hét mankózás következett és egy csavar örökké a lábamban marad.

Tanulságos nap volt. Talán, ha…, de a sportban és a történelemben nincsen „ha”. Az biztos, hogy egy melegebb aszfalton, jobban felmelegedett gumikkal jobb lett volna a fékhatás. A szezon közepén a motort is jobban uraltam volna. És ami a legfontosabb. Az autós nem látott, még nem számolt azzal, hogy februárban motoros is van az úton.

Ezért fogadtam most nagy örömmel egy új egyesületi tagunk, ALLAN ötletét: április elején tartsunk „MOTOROS NAP”-ot. Egy demonstratív jellegű motoros kivonulást. Több száz motoros egyidejű jelenlétével jelezzük, hogy megjött a tavasz, és „TESSENEK FIGYELNI” most már a motorosokra is. A „ MOTOROS NAP”-ot országos méretű akcióvá hirdetjük. Csatlakozzon hozzá mindenhol minden motoros, egyesület, klub, társaság. Hirdessék a kereskedők, kiállítók, szaklapok, médiák

Kérem, figyeljétek a programfalat, a pontos dátumot ott megtaláljátok. Minden segítséget szívesen veszünk és el is várunk.

Közös érdekünk, hogy még sokáig motorozhassunk balesetmentesen.

A programfalról a térségünk többi motoros eseményéről is hírt adunk. Lesz motoros kiállítás, megismételjük a nagysikerű véradást és indulnak nemsokára a motoros bulik is.

Vigyázzatok magatokra!!!!

Üdv: Vigh Béla