A nyírbátori motorosok


Fotó: Treszkai István

Hát, íme ezek vagyunk mi (a teljesség igénye nélkül). Az ország keleti részén, de egész pontosan Nyírbátorban élő motorosok.

Történetünk 2001 nyaráig nyúlik vissza. Ekkor merült fel az egyikünkben az a gondolat, hogy a már városunkban 3. alkalommal megrendezésre kerülő Blues fesztivált kiegészíthetnénk motoros találkozóval. Az elképzelést nagy beszélgetések sorozata követte, majd pár héttel később már olyan komolyan kezdtünk foglalkozni az ötlettel, hogy teljesen belevetettük magunkat a szervezésbe.

Első próbálkozásunk sikere, még minket is meglepett, így ezen felbuzdulva úgy döntöttünk, hogy ebből bizony "hagyományt" teremtünk.

Azóta sok év telt el, és egyrészt idén júniusban már a VI. motoros találkozót szerveztük, másrészt pedig gyarapodtunk. Kis városunkban ma már közel nyolcvanan motorozunk. A paletta mind korosztályban, mind pedig motortípusban igen széles. A legfiatalabb közöttünk 6 éves, míg a legidősebb 65, a motor típusát tekintve pedig azt mondhatjuk, hogy teljesen vegyes. Van köztük túra, chopper, robogó, enduró, szupermoto, sportmotor, sőt még quad is.

Minden évben igyekszünk kihasználni a jó időt, és a nagyobb túrákon kívül előszeretettel látogatjuk a motoros találkozókat is határainkon belül és kívül egyaránt. A sok jó buli mellett ebben az évben talán annak örültünk a legjobban, hogy a fiatalság segítségével létrehoztuk saját honlapunkat. Így szinte nap mint nap tudjuk tartani a kapcsolatot a többi motorosokkal, mert az oldalon található üzenőfal és fórum, valamint ezeken kívül még eseménynaptár, cikkek, beszámolók, linkajánló, apróhirdetések, és az elmaradhatatlan képgaléria, vagyis képek minden mennyiségben.

Lassan hűvösödnek a napok. Ennek a motoros szezonnak is nemsokára vége lesz, és sajnos a VII. motoros találkozónkra is várnunk kell egy évet, de mi lélekben már azt szervezzük. Sőt még eláruljuk azt is, hogy újdonságszámba menő programokat tervezünk. Közel 400 motoros barát tette nálunk tiszteletét idén, ezt nagyon szépen köszönjük, és ezúton is szeretnénk mindenki figyelmét felhívni egy szabolcsi kisváros motoros találkozójára, ahová mindenkit szeretettel, és családias hangulattal várunk jövőre is.

Olcsóbb benzint és jó motorozást kívánunk a kétkerekűek társadalmának!!!

A Nyírbátori Motorosok

Cikk a Biker magazinból