Sziasztok!

Arra gondoltam, hogy legalább negyedévente megszólalok eme fórumon. Nos, ez a nyári hónapokban elmaradt. Nem volt tél, így sokan "túl korán" kezdték a motorozást. Sajnos! Sokkoló képek, videók, ijesztő baleseti statisztikák, mindennapos telefonok a médiától, a hatóságtól, a szüvetségtől, hogy "csináljunk már valamit, ez tűrhetetlen, amit egyes motorosok
csinálnak". Próbáltam magyarázni a megmagyarázhatatlant. Jártunk temetésekre is, amikor a "túlélőket" próbáltam megregulázni. "Ki vagy te, hogy nekem dirigálsz, én azt csinálok, amit akarok" - ordította egy potenciális "donor".

Az egyesületünk tagjai is az élet sokszínűségét képviselik. Rengeteg a vélemény, a stílus, a kritika, no és a magyarázkodás (hogy miért nem, vagy hogy miért igen). Ismerkedtünk egymással, tanuljuk, tapasztaljuk, hogy "ki hány pénzt ér", az ígéretekből mi valósul meg. Ez fontos ahhoz, hogy a jövőben reálisabban tudjunk tervezni. Sokan vagyunk, sokfélék. Ebből kell valami jót összegyúrni. Nem ritkák a viták, konfliktusok, sértődések sem. (Csak az sértődik meg, aki meg akar sértődni. – a szerkesztő) Aki aktivizálta magát, az eseménydús évet tudhat maga mögött. Sok túra, találkozó, egynapos eszem-iszom, kiállítás, börze, baráti találkozó szerveződött. Tüntettünk, demonstráltunk, jótékonykodtunk, vonultunk. Nos és még több személyes találkozás, kapcsolatteremtés jött létre itthon és külföldön. Volt túra Erdélybe, Lengyelországba, a tengerhez, a Tátrába. Sokan mentek Talmácsinak szurkolni Brnoba, de az Alpok hágóin is többen átkeltek. Irigykedve nézem az olyan fotókat, ahol még nem jártam.

Szerencsére az egyesületünk tagjai komolyabb baleset nélkül motorozták végig a szezont. Kívánom, hogy ez a statisztikánk ne romoljon. – VIGYÁZZATOK! Sokónknak megkopott már a gumink (majd tavasszal lecserélem - mondjuk többen). A traktorok, szekerek felhordják a sarat az útra és nagyon lassan mennek. Néha láthatatlanul. A lehullott falevél is nagyon csúszik, a tengeri, meg más termény meg szinte jégpályává változtatja az utat. „Lent jár már a nap”, de még vakít. Hideg az aszfalt, nem melegszik fel a gumi, ezeket is be kell kalkulálni gázadáskor, fékezéskor, kanyarban.

No, de ezekről és más közös dolgainkról is tudunk majd beszélgetni december 8-án, az ünnepi közgyűlésünkön. Csinálunk egy laza, kötetlen, vacsorával egybekötött traccspartit, ahogy egy kis itóka mellett elbúcsúztatjuk az egyesületünk első évét.

Mindenkit sok szeretettel várok.

Vigyázzatok magatokra!

Vigh Béla, elnök