Honda Ntv650 Deauville 2002 - Nagy László

Motor : V2-es 8 szelepes ,41kw-os

Elektronikus gyújtás,indításgátló rendszerrel

Fékek : elől dupla tárcsa 3dugattyus féknyergekkel

hátul tárcsa 2 dugattyus féknyereggel

Kombinált fékrendszer

Hajtáslánc: 5 sebességes váltó, kardántengely


2006 júniusa óta van nálam ,ez idő alatt 8000km-t mentem vele. Rendkívül kényelmes hosszú és rövid túrákon egyaránt, a szélvédelme és kényelmes üléspozíciójának köszönhetően. A motor teljesítménye nem a Motogp -t idézi ,de kényelmesen és gazdaságosan célbajuttat akár két személlyel és csomaggal is. A csomagoknak elég sok hely jut a gyári dobozokban és a két rakodó rekeszekben a műszerfal alatt. A kardán hajtás előnye ,hogy szinte gondozás mentes.

A motor igénye nem nagy,tempótól függően 4,5-től 6 literig változik.A 4,5 -es fogyasztást 100-120 -környékén előidézhetjük ha nem forgatjuk szét. A 6 literhez két személy és 140-es tempó szükséges. A hatótávolsága is igen úgy 300 km-t tehetünk meg egy tankkal. A hegyi utakon is jól viselkedik, mivel nyomatékos a V2 -es blokk. Azoknak ajánlom akik olyan motort szeretnének amivel rövid városi utakra és hosszú túrákra egyaránt nyugodtan el lehet indulni.

Aszervizelést nem említettem ,mert a szervízben 6000 km -t mondanak ami részben igaz is .De a mellékelt service schedule dokumentumban például az olajcsere 8000 mile (vagy 12 hónap) ami kb 12000 km .Hogy is van ez ? Nem szeretném bántani a márkakereskedőket, de a fordításra oda lehetne figyelni.


Név: Nagy László