Motorozás csoportban, viselkedés a túrán

Motorozás csoportban, viselkedés a túrán

Mivel az est folyamán a gyógyszerem elgurult és a franciaágy elmozgatásához nem volt erőm, ezért az amúgy is pörgős idegállapotom miatt egész éjjel az alábbi gondolatok merültek fel bennem és alig vártam, hogy billentyűbe öntsem azokat. Természetesen a NET is segített, köszöNET neki!

Hogy nagyjaink – mármint az egyesület vezetője – szavaival éljek; „Arra gondoltam, hogy legalább negyedévente megszólalok eme fórumon”, szóval csináltam egy kis összeállítást arról, hogy a csoportos motorozás milyen írt és íratlan szabály szerint „működik” probléma mentesen.

Az összeállítás nem szentírás, de sok minden elgondolkodtató benne, mert túráim során tapasztalom, hogy mindig van olyan résztvevő aki „csak” motorozni megy és nem csoportosan túrázni. Ez a csoport élményét erősen csökkenti nem beszélve a vezető és szervezésben résztvevő személyek élményét.

Felkészülés

Sokan nem is foglalkoznak a következőkkel, pedig nagyon is fontos dolgok. A felkészülés általában kimerül abban, hogy felöltözünk az időjárásnak megfelelően és igyekszünk elérni a találkapontra. Nagyon fontos, hogy meggyőződjünk motorunk állapotáról (volt már példa széteső csapatra, ahol az egyik résztvevő bejáratós motorral érkezve feltartotta a többieket), a túrára jelentkező motorfajtákról, a várható utazósebességről, a túra jellegéről (nyugis barangolás, kanyarvadászat), és nem utolsó sorban az útvonalról, annak nehézségéről (ha van lehetőségünk vigyünk egy nyomtatott útvonalat, vagy legalább a főbb fordulópontokhoz közeli települések nevét írjuk fel). Ezek függvényében rögtön kiderül, nekünk való-e a megmozdulás az adott csoporttal. Nem árt vinnünk némi folyadékot magunkkal, lehet órákat kell rostokolnunk műszaki hiba, vagy baleset miatt. Ha külföldre megyünk ne felejtsük el kiváltani a kötelező biztosítás mellé a zöldkártyát, esetleg nemzetközi jogosítványt (célországtól függ). Ha a találkapont nem üzemanyagtöltő állomás, ne feledkezzünk meg előtte teletankolni!

Gyülekezés

Érkezzünk pontosan az indulási helyre, a késedelmes indulás befolyásolja az egész további túrát. Lehetőleg egy csoportban gyülekezzünk, hogy ne kelljen "riadólánc" indulás előtt. Használjuk ki a parkolóhelyet, álljunk olyan szorosan, ahogy csak lehetséges. Ne akadályozzuk az autósokat a parkoló használatában. Ha van elképzelésünk a sorban elfoglalt helyünkről, úgy álljunk meg a parkolóban is. Melegen ajánlott a túravezető és a biztosítók motorjait nem elbarikádozni... :)

Fontos!
Általános viselkedésünkkel nem magunkat, hanem az egész csoportot minősítjük!

Szerepek

Nem fogok angol szakkifejezésekkel dobálózni, ezt megtartom a különcöknek...

A menet elején halad a túravezető, mögötte a biztosítók (amennyiben
szükséges), utánuk a résztvevők, majd a záró.

Mint említettem a túravezető halad elöl, ez mondjuk logikus, hisz a résztvevők nagy részének fogalma sincs pontosan merre megy a menet, de ez nem is baj, ők csak jól szeretnék érezni magukat. A túravezető felelős az útvonal tartásáért, Ő határozza meg az utazósebességet. Vegyük figyelembe, hogy a sor elején lassabban haladnak, pontos "függvény" nincs a sebességváltozásra, a tapasztalat szerint 30 motornál akár 20 km/h is lehet az eltérés! A túravezető dolga biztonságos parkolót keresni baj esetére, ne álldogáljunk az út mellett, ha nem muszáj.

Nagy segítségére vannak a túravezetőnek a tapasztalt biztosítók, igaz nem szabályos a tevékenységük. Az útzárásokat általában tolerálják az autósok, de ne tartsuk fel őket feleslegesen.
A résztvevők segítsék a biztosítók előrejutását lehúzódással, hogy a következő fordulókor is végezhessék a munkájukat.
A résztvevők dolga a legegyszerűbb: gyönyörködni a tájban, lógatni a lábukat, de közben tartani a tempót, elengedni a gyorsabbakat, és figyelni egymásra. Bizonyos helyzetekben a bátrabbak az elmaradó biztosítók helyébe akarnak lépni, de ettől óva intenék mindenkit. Egyrészt összezavarja a többieket, másrészt felbontja az alakzatot, balesetveszélyes helyzeteket okozhat.

A záró ember feladata kettős, egyrészt jelzi a menet végét, hisz Ő van leghátul, másrészt figyeli a lemaradókat és segít nekik, ha szükséges. Ha a záró nem látható, ott biztos történt valami nem kívánatos. Jelenléte nem csak a túravezetőnek és a biztosítóknak ad információt, hanem az esetleg gyorsabb, a menethez hátulról közeledő járművek figyelmét is fel kell hívnia, jelezve, motorosok vannak előtte.

Elindulás

Legyünk készen időben, ne a morcos tekintetek kereszttüzében kezdjünk öltözködni és ne a túravezető indulási jelére kezdjünk neki a szendvicsünknek, vagy gyújtsunk rá. Ha vannak biztosítók engedjük előre őket. Igyekezzünk mielőbb kijutni a parkolóból, adott esetben a lehető legrövidebb ideig tartsuk fel a forgalmat.

Haladás, Alakzat

Már egy kisebb csoport is zárt alakzatot kíván, nincs veszélyesebb a szellősen motorozók közé bevágódó előző autósnál. Hogy miért pont "zippzár"? Ajánlott ugye két motor között legalább egy, de inkább két motornyi követési távolság; ez értelemszerűen a sebesség függvénye. Ha az egymás mögött motorozók nyomvonalát felváltva kitoljuk a sáv két szélére, akkor elegendő kb fél motor távolság az előttünk haladó, a sáv másik részét használó társunk mögött, veszély esetén így is lesz legalább két motornyi távolságunk a velünk egy sávrészben motorozó, előttünk haladó motoroshoz képest. Lehetőleg tartsuk az előttünk haladó sebességét, hogy ne legyenek lukak, amit az agresszívabb autósok kihasználhatnak. Ha mégis autó kerül a motorok közé, hagyjuk elmenni békében.
A menet sebességét a túravezető határozza meg, ha úgy érezzük nem tudjuk, vagy nem akarjuk tartani azt, úgy inkább engedjük el a többieket és maradjunk le. Ne előzgessünk, tartsuk a helyünket! Egyrészt baromi veszélyes, másrészt ha te pozíciót váltasz, akkor mindenkinek kell mögötted. Ajánlott a kisebb teljesítményű motorokkal a sor elején haladni, úgyis ezek határozzák meg a sebességet. Ne csak előre meredjünk, figyeljük a tükörben a mögöttünk történő eseményeket, ha biztosító, vagy előző jármű érkezik, akkor lehúzódással segítsük elhaladni. Ha egy kereszteződésben, vagy lámpánál leszakad a sor, igyekezzünk felzárkózni, de nem kell pánikba esni, a többiek jelzik a vezetőnek, aki lassít, vagy félre is áll a menettel, hogy bevárja a lemaradókat. Mindenesetre nem árt felírni a túravezető telefonszámát indulás előtt (pl a túrakiírásnál látható, ha nem akkor kérdezzünk rá). Mindenki tartsa be a KRESZ szabályait, az hogy csoportban közlekedsz, nem jogosít fel a szabályszegésre. Ha probléma van (műszaki hiba, esés, stb) menjetek tovább, max 1-2 ember maradjon segíteni, a túravezető meg fogja találni a parkolásra alkalmas helyet.

Fontos!
Kanyargós, beláthatatlan részen nincs alakzat,
szépen libasorban tessék közlekedni!

Jelzések

Ez a rész szerintem ide kívánkozik és remélem, hogy többen elsajátítják és megértik a következő túrán!
A túravezető a különféle elektromos kütyük hiányában a legegyszerűbben kézjelekkel kommunikálhat a többiekel, ami persze csoportonként változhat. Az elterjedt, általam is használt általános jelzések a következőek:
lazán tartott kar lefelé néző és pumpáló mozgást végző tenyérrel --> LASSÍTS!
lazán tartott kar felfelé néző és legyintő tenyérrel --> GYORSÍTS!
kinyújtott mutatóujj fejmagasságban --> FIGYELEM!
menetirányra merőleges nyitott tenyér fejmagasságban --> ÁLLJ!
kinyújtott mutatóujj fejmagasságban köröz --> MEGFORDULÁS
lazán tartott kar előre felé söpör --> ELŐZZ MEG!
nyitott tenyérrel magunk mögé legyezünk --> GYORS JÁRMŰ, HÚZÓDJ LE!
menetiránnyal párhuzamos nyitott tenyér fejmagasságban menetirányban előre-hátra mozgatva --> FEJLŐDJ LIBASORBA!
menetiránnyal párhuzamos nyitott tenyér fejmagasságban a menetiránnyal merőlegesen mozgatva --> FEJLŐDJ ZIPPZÁR ALAKZATBA!

Megérkezés

Legyen az végcél, vagy csak egy köztes benzinkút, igyekezzünk a "Gyülekezés" pont alatt leírtak szerint viselkedni. Ajánlott a menetben elfoglalt helyünk szerint parkolni, hogy ne legyen keveredés induláskor. A túravezető feladata a parkolóhely kijelölése, ajánlott az általa javasolt a parkolási rend követése. Mindig úgy kell vezetni a csoportot, hogy a legkisebb „hatótávolságú” motornak megfelelő táv megtétele után kell tankolni.
Ha tankolásra kerül sor akkor is tankolni kell, ha még elegendőnek véljük az üzemanyagunkat, ne kelljen miattunk esetleg felesleges megállót beiktatni. Nem véletlenül vannak kijelölve az üzemanyagtöltő pihenők.

Ennyit dióhéjban a csoportos túrázás, motorozás szabályairól, amik betartása mindenki számára kötelező és akkor a jó hangulat és élmények biztosítottak.

Mindenkinek széles utat, gumifákat és kifogyhatatlan benzintankot!

Vigyázz az utadon, mert mindegyikben ott van A KANYAR!

Ja előkerült a pirulám! Megnyugodtam!

Jó időt: Szappy

Forrás: http://www.igygurulunkmi.cjb.hu/2.html